Τύπος - Κριτικές

Βοστώνη 2009

Η Ελληνική Κοινότητα Βοστώνης τίμησε την 90η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και Μικράς Ασίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης, της δεύτερης, χρονολογικά, μεγαλύτερης γενοκτονίας του 20ου αιώνα που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΟΣΤΩΝΗΣ». Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός ποντίων και μη οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε καθώς και από τις ιστορικές πληροφορίες που απεκόμισαν από τις εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 24-05, το απόγευμα, στο «Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο», πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση, με τις ομιλίες και το πολιτιστικό πρόγραμμα, ενώ τις εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, καθώς και η επίτιμη υποπρόξενος της Ελλάδος κα. Κατερίνα Οικονόμου και η κα. Μερόπη Μακροπούλου από το Γενικό Προξενείο Ελλάδος στην Βοστώνη. Επίσης παρόντες ήταν, ο πατήρ Νικόλαος Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής στο Μπρούκλαϊν Μασσαχουσέττης, η κα. Δέσποινα Δημητροπούλου πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο κ. Πάνος Σπηλιάκος πρώην ύπατος πρόεδρος της Παν Μακεδονικής Αμερικής, όπως και πολλά μέλη Συλλόγων της Νέας Αγγλίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας των πανεπιστημίων από το Anatolia College, Suffolk University, Harvard University, MIT, B.U και B.C., όπως και ο κ. Tim Kilduf διοργανωτής του Μαραθωνίου της Βοστώνης και υπεύθυνος της διοργάνωσης της επετείου, των 2,500 ετών από την μάχη του Μαραθώνος εντός του 2010.

Το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου παρουσίασε αρχειακό ιστορικό ντοκιμαντέρ για την γενοκτονία, και μέσα από καλοδιαλεγμένους χορούς και τραγούδια, τις φάσεις της ζωής και της ιστορίας, «Ειρηνική περίοδος - Άλωσις της Τραπεζούντας - Γενοκτονία και ο Ξεριζωμός, του αλλησμόνητου Πόντου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κώστας Αλεξανδρίδης. Η πολύ καλά οργανωμένη πολιτιστική εκδήλωση κατέπληξε τους παρευρισκομένους και όπως ήταν φυσικό απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού, με κορυφαία στιγμή, όταν οι χορευτές τραγούδησαν «Η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι’ άλλο» εμφανίσθηκαν επί σκηνής ο επτάχρονος Στάθης Αλεξανδρίδης και η τρίχρονη Έλενα Κοσμίδου με παραδοσιακές στολές και τις Ελληνικές σημαίες με τον μονοκέφαλο αετό των Κομνηνών του Πόντου.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, το Σωματείο μας, μέσα από ένα ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών ζωντάνεψε επί σκηνής μνήμες και εικόνες 180 ετών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα (1829-2009).

Μώμος - Μωμόγεροι

Μώμος: Θεός του γέλιου και της σάτιρας, προσωποποίηση της μομφής και της κατηγορίας.
«…Νυξ δ΄έτεκε στυγερόν τε Μόρον και Κύρα μέλαιναν
και θάνατον τέκε δ΄Ύπνον, έτικτε δε φύλον Ονείρων
δεύτερον αυ Μώμον και Οϊζύν αλγινόεσσαν
ου τινί κοιμηθείσα Θεών τέκε Νυξ ερεβεννή»

Νέα και Ανακοινώσεις

Η Βασιλόπιτα του Σωματείου

Στις 26 Μαρτίου 2011 το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τμήμα παιδικό (προσχολικό) : Δευτέρα : 18.00 - 18.30 Τμήμα εφηβικό : Δευτέρα   : 18.30...

Για τρίτη χρονιά οι Μωμόγεροι στη Ματσούκα της Τραπεζούντας

Για τρίτη συνεχόμενομενη χρονιά και συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 , θα αναβιώσει το δρώμενο...

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

rolex bezel replacement cost tag heuer aquaracer link removal fake watches replica tag heuer watches paypal rolex yachtmaster gold and blue replica watches womens 14k gold watches montblanc timewalker replica watches fake watches breitling chronoliner b04 boutique edition replica watch info trusted dealers rolex replica