«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, το Σωματείο μας, μέσα από ένα ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών ζωντάνεψε επί σκηνής μνήμες και εικόνες 190 ετών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα (1829-2009).

Κάθε περιοχή που, είτε προσαρτήθηκε στην Ελλάδα, είτε χάθηκε, παρουσιάστηκε επί σκηνής με ένα σύντομο ιστορικό ντοκιμαντέρ και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την αντίστοιχη περιοχή.

Έτσι, είδαμε να μεγαλώνει ο χάρτης της Ελλάδας με το Μωριά και τη Ρούμελη, με την προσάρτηση των Επτανήσων(1864), της Θεσσαλίας(1881), της Μακεδονίας(1912) της Ηπείρου, της Κρήτης και των νήσων του ανατ. Αιγαίου(1913), της Θράκης(1920) και των Δωδεκανήσων(1948), αλλά και να συρρικνώνεται ο Ελληνισμός χωρίς τα εδάφη της Ανατ. Ρωμυλίας(1885), της Μικράς Ασίας και του Πόντου(1922). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Κύπρο(1960-1974).

Πάνω από εκατό χορευτές του Σωματείου συμμετείχαν στην παράσταση και το θέατρο Περοκέ γέμισε συγκίνηση αλλά και πατριωτισμό. Η ιδέα της παράστασης, η σκηνοθεσία και τα κείμενα είναι του Προέδρου του Σωματείου μας κ. Κώστα Αλεξανδρίδη. Τους χορούς δίδαξαν οι: Κώστας Αλεξανδρίδης, Ελένη Χρυσού, Δημήτρης Φανουργάκης, Εμανουέλα Γεωργούση και Δημήτρης Σιαμπής.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, το Σωματείο μας, μέσα από ένα ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών ζωντάνεψε επί σκηνής μνήμες και εικόνες 180 ετών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα (1829-2009).

Μώμος - Μωμόγεροι

Μώμος: Θεός του γέλιου και της σάτιρας, προσωποποίηση της μομφής και της κατηγορίας.
«…Νυξ δ΄έτεκε στυγερόν τε Μόρον και Κύρα μέλαιναν
και θάνατον τέκε δ΄Ύπνον, έτικτε δε φύλον Ονείρων
δεύτερον αυ Μώμον και Οϊζύν αλγινόεσσαν
ου τινί κοιμηθείσα Θεών τέκε Νυξ ερεβεννή»

Νέα και Ανακοινώσεις

Η Βασιλόπιτα του Σωματείου

Στις 26 Μαρτίου 2011 το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τμήμα παιδικό (προσχολικό) : Δευτέρα : 18.00 - 18.30 Τμήμα εφηβικό : Δευτέρα   : 18.30...

Για τρίτη χρονιά οι Μωμόγεροι στη Ματσούκα της Τραπεζούντας

Για τρίτη συνεχόμενομενη χρονιά και συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 , θα αναβιώσει το δρώμενο...

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

rolex bezel replacement cost tag heuer aquaracer link removal fake watches replica tag heuer watches paypal rolex yachtmaster gold and blue replica watches womens 14k gold watches montblanc timewalker replica watches fake watches breitling chronoliner b04 boutique edition replica watch info trusted dealers rolex replica